vrijdag 1 juli 2011

They wanna make it in the neighbourhood



Woensdag was het eindelijk 'time to discover Hollywood'. Je kan nu eenmaal niet in California zitten zonder een glimp van het Hollywood sign opgevangen te hebben en de walk of fame afgestruind hebben met het gezicht naar de grond gericht met fototoestel in de aanslag...

Dus, zonder ook maar op voorhand iets op te zoeken wandelden we richting bus. Zoals reeds vermeld, vrouwen van de wereld die we zijn, zouden we het wel vinden. En, toegegeven, we rekenen ook nog steeds een beetje op onze personal tour guide Yana to show us around. Jammer genoeg wist deze laatste het ook niet meer, dus werd het een kwestie van de juiste mensen aanspreken.

Met ietwat een omweg, (we reden trouwens langs the directors guild of America, wauw!) zagen we uiteindelijk de eerste ster voor ons op de grond oprijzen. Jammer genoeg is het begin van de walk of fame niet zo boeiend. Met alle what-s-his-name-and-what-did-she-do-opmerkingen vandien. Komt daar ook nog bij dat je door een buurt vol seksshops en waterpijp memorabilia winkels loopt (En uiteraard kan je overal je stash of weed krijgen...). We werden pas gelukkig toen we aan onze rechterkant een GAP en XXI winkel zagen en de ster van Grace Kelly onder onze voeten vonden.




The Chinese Theater is best wel mooi, alleen is het daar de hel, je kan daar best 's nachts, als iedereen slaapt, langsgaan. Denk: 200 toeristen die allemaal dezelfde foto willen waardoor je steeds elleboogstoten krijgt wanneer jij probeert met je dure fototoestel het chinese theater probeert vast te leggen.

Roxan poseerde ook nog - for a one dollar tip - met een Tom Cruise look-a-like, de enige die ook daadwerkelijk leek op het typetje dat-ie nadeed (what a toothpaste smile, Tom). Ik zag bijvoorbeeld ook een Superman met bierbuik die over zijn rode supermanonderbroek hing. Real Nice!





Uiteraard, zo'n walk of fame in de felle zon is best vermoeiend, dus niets is beter dan de airco-verkoeling van de plaatselijke winkels op te zoeken. Jep, de XXI van Hollywood is toch nog wat anders dan die van Santa Monica!

Het Hollywood sign hebben we in de verte gezien, erg klein, waardoor we ook serieus moesten inzoomen met het fototoestel om de befaamde letters vast te leggen op de gevoelige plaat. Onder hebben we geposeerd voor het bord. Wie goed kijkt herkent in de verte, op de berg, misschien wel een witte plek... Dat is het dan. Het befaamde Hollywood sign.



Met goed gevulde tassen en rammelende maag zijn we de eerste de beste sushi tent binnengewandeld die we zagen (voor de vijfde keer deze week). Gelukkig, want wij hebben daardoor de beste sushi ter wereld gegeten. They sure don't know how to do them like that in Belgium!

Goed, we're off to Vegas. Dus vier dagen geen blog. Maar verwacht alvast een goedgevuld verslag bij terugkomst en uitgebreide beschrijving over the 4th of July!

x Kirsten

2 opmerkingen: